Albert Oehlen Taschen Limited Edition


Dit XL-retrospectief laat Oehlens werk in chronologische volgorde zien en onderzoekt het creatieve proces dat hieraan vooraf is gegaan...

Artikelnummer: 9783822849453
Dit XL-retrospectief laat Oehlens werk in chronologische volgorde zien en onderzoekt het creatieve proces dat hieraan vooraf is gegaan. Albert Oehlen gaat in zijn werk op zoek naar de grenzen van de schilderkunst, waarbij hij de toeschouwer uitdaagt zijn vooropgezette noties te laten varen. Zijn vroege werk uit het einde van de jaren 70, toen schilderen nogal uit de mode was, werd geassocieerd met de zogenaamde ‘slechte’ Duitse schilderkunst, in die zin dat het erop doelde ideeën over wat goede en slechte kunst was omver te werpen.

Met een aanpak die hij zelf omschrijft als post-non-representatief gebruikt Oehlen het schilderen niet alleen als een manier om betekenis over te brengen, maar ook om te experimenteren met de functie die een schilderij kan vervullen. Vaak geeft de titel van het werk een geheel nieuwe dimensie. Zijn schilderijen dagen ons altijd met een knipoog uit om de manier waarop we over kunst denken te veranderen. Door het samenbrengen van subtiliteit en verfijning met chaos en wreedheid laat Oehlen een onmiskenbare indruk achter op de hedendaagse schilderkunst.

Deze monografie laat alle groepen van Oehlens werk zien aan de hand van thema´s zoals modderkleurige, spiegel- of computerschilderijen.

De zeer diepgaande begeleidende teksten leggen de ziel van Oehlens creatieve proces bloot en de uitputtende bibliografie en biografie completeren dit prachtige werk. Dat liefhebbers van Oehlens werk gelukkig zijn met deze publicatie behoeft geen uitleg, maar voor ieder ander die geïnteresseerd is in hedendaagse kunst, is dit een niet te versmaden gelegenheid nader kennis te maken met zijn werk.


Gelimiteerde, genummerde Collectors' Edition van 1000 exemplaren die allemaal zijn gesigneerd door de kunstenaar.

Klaus Kertess
978-3-8228-4945-3
cassette, 570 pagina's
330 x 440 mm
Taal: Engels, Frans, Duits

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed