Alfred Wertheimer - Elvis and the Birth of Rock and Roll


Wertheimer maakte dat jaar bijna 3000 foto’s van Presley en schiep daarmee een indringend portret van een man die zich in balans probeerde te houden in de rol van superster.

€750,00
€650,00
Artikelnummer: 9783836534239

The King of Rock and Roll is geboren

The making of Elvis, achter de schermen

‘Elvis hoe?’ reageerde fotograaf Al Wertheimer toen een journalist van RCA Victor hem begin 1956 vroeg foto’s te maken van een aankomende crooner uit Memphis. Wertheimer kon niet vermoeden dat het de opdracht van zijn leven zou worden: Elvis Presley, nog maar 21 jaar oud, stond – zoals wij nu weten – op het punt een legende te worden. Wertheim volgde hem als een schaduw en kreeg onbeperkte toegang tot de intieme levenssfeer van Elvis;zelfs wanneer de zanger jonge vrouwen aan het verleiden was in donkere portalen, liet hij toe dat de fotograaf elke stap die hij deed, vastlegde. 

Wertheimer maakte dat jaar bijna 3000 foto’s van Presley en schiep daarmee een indringend portret van een man die zich in balans probeerde te houden in de rol van superster.

Wertheimers Elvis-project, uitzonderlijk door zijn intimiteit en ongeëvenaard in zijn omvang, vereeuwigde een jonge man die volop bezig was geschiedenis te schrijven. (Precies een maand nadat hij Elvis had gefotografeerd bij de opname van de plaat ‘Don’t Be Cruel’/‘Hound Dog’, werd dit de eerste plaat aller tijden die boven aan alle drie Amerikaanse Billboard-hitlijsten stond.)

Deze limited collector’s edition van 1706 genummerde, door Wertheimer gesigneerde exemplaren, bundelt zijn opvallendste Elvis-opnamen uit 1956, samen met een selectie van zijn historische foto’s van de ster uit 1958 toen hij per schip naar een legerbasis in Duitsland vertrok. Hoewel veel van Wertheimers foto’s van Elvis tot de bekendste Elvis-opnamen behoren, is bijna de helft van de foto’s in dit boek nooit eerder gepubliceerd. Liefhebbers van fotojournalistiek, portretfotografie en, natuurlijk, van the King zelf, zullen uitzien naar dit collector’s item.

Dit boek, beperkt tot een totaal van 1956 genummerde exemplaren die door Alfred Wertheimer zijn gesigneerd, is verkrijgbaar als collector’s edition (nr. 251-1956).

Alfred Wertheimer, Chris Murray en Robert Santelli
978-3-8365-3423-9
cassette, 400 pagina's
312 x 440 mm
Taal: Engels, Duits en Frans

 

 

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed