An American Odyssey Marc Walter, Sabine Arqué


Zeldzame kleurenfotochromen van het Amerikaanse leven en landschappen rond 1900. Het Noord-Amerikaanse landschap is van de Atlantische tot de Stille Oceaan en van de Rocky Mountains tot de Kreeftskeerkring even divers als reusachtig

Artikelnummer: 9783836542104
Zeldzame kleurenfotochromen van het Amerikaanse leven en landschappen rond 1900. 
Het Noord-Amerikaanse landschap is van de Atlantische tot de Stille Oceaan en van de Rocky Mountains tot de Kreeftskeerkring even divers als reusachtig. Meren zo groot als zeeën, verwaaide vlakten, enorme watervallen, zinderende woestijnen, drassige moerassen, hoge bossen, snelstromende rivieren, indrukwekkende vulkanen, machtige geisers, een legendarische canyon... de lijst van natuurwonderen op dit continent is als een spannende reisgids. 

Deze verzameling foto’s die tussen 1888 en 1924 – in kleur – werd gemaakt in opdracht van de Detroit Photographic Company documenteert de bijzondere natuur en mensen van Noord-Amerika, van indianen en Afrikaanse Amerikanen tot immigranten en de laatste goudzoekers en legendarische locaties als saloons in de Far West, Chinatowns in New York en San Francisco, menigten op Coney Island en veel meer. 

Deze fotochromen, waarbij gebruikgemaakt wordt van een fotografisch proces dat ruim twintig jaar voor de autochroom (die pas in 1907 in gebruik kwam) werd toegepast, gaf mensen een eerste mogelijkheid om kleurenfotografie te zien. Deze verzameling van prachtig gereproduceerde beelden, geselecteerd uit meer dan 15.000 originelen van de particuliere verzamelaar Marc Walter, neemt je mee op een indrukwekkende reis door het Amerika van een eeuw geleden.

Marc Walter, Sabine Arqué
978-3-8365-4210-4
gebonden, 600 pagina's
290 x 395 mm
Taal: Engels, Duits en Frans

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed