Annie Leibovitz Sumo editie Keith Haring


Dit boek, gelimiteerd tot een totaal van 10.000 gesigneerde exemplaren, Keith Haring editie van de Collector’s Edition...

Artikelnummer: 9783836552370

Dit boek, gelimiteerd tot een totaal van 10.000 gesigneerde exemplaren, is de Keith Haring-editie van de Collector’s Edition (nr. 1001-10.000), en komt met een standaard ontworpen door Marc Newson. Toen Benedikt Taschen de belangrijkste fotograaf van vandaag vroeg om haar belangrijkste foto’s bijeen te brengen in een boek van SUMO-formaat was ze gefascineerd. Ze zag het als een uitdaging. Het project nam enkele jaren in beslag en leidde tot bijzondere onthullingen. Leibovitz selecteerde uit meer dan 40 jaar werk, beginnend met de intuïtief intieme reportages die ze in de jaren zeventig maakte voor Rolling Stone en doorlopend tot de meer geënsceneerde portretten voor Vanity Fair en Vogue. Beroemde foto’s, zoals die van John en Yoko in een laatste omhelzing, staan naast portretten die zelden en soms nooit eerder zijn getoond. Leibovitz kon enkele beroemde groepsportretten op een formaat laten zien dat bewijst dat zij de beste is in dat genre. Haar foto’s zijn zowel intiem als iconisch, stilistisch heel breed, maar ook uniek. Leibovitz wordt vaak geïmiteerd, vooral door jongere fotografen, maar haar werk is om wat voor reden dan ook altijd direct herkenbaar.Het begin- en eindpunt van de Leibovitz-collectie zijn de zwart-witfoto’s van Richard Nixons helikopter die vertrekt bij het Witte Huis nadat hij in 1974 is afgetreden als president en het formele kleurenportret van koningin Elizabeth II dat is genomen in een van de salons in Buckingham Palace in 2007. Hiertussen bevinden zich portretten die samen een fotoalbum van onze tijd vormen: acteurs, dansers, komieken, musici, kunstenaars, schrijvers, theatermensen, journalisten, sporters en zakenlieden. Terugkerende thema’s zijn prestatie en macht. 
Een aanvullend boek bevat essays van Annie Leibovitz, Graydon Carter, Paul Roth en Hans Ulrich Obrist en korte teksten bij alle 250 foto’s.

 

Annie Leibovitz
Edition of 9,000
Steve Martin, Graydon Carter, Hans Ulrich Obrist, Paul Roth
Hardcover with 8 fold-outs, 50 x 69 cm, 476 pages,
supplement book, and book stand designed by Marc Newson
ISBN 978-3-8365-5238-7
Edition: Keith Haring

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed