Art of Burning Man NK Guy Taschen (Uitverkocht)


Dit boek toont 16 jaar Burning Man-kunst aan de hand van tekst en beeld van schrijver-fotograaf NK Guy. Zijn schitterende foto’s geven de tijdelijke, gemeenschappelijke installaties en happenings in de woestijn weer...

Artikelnummer: 9783836523394

160 kilometer van gokparadijs Reno, in de wildernis van noordelijk Nevada, ligt de grote vlakte Black Rock Desert. Deze streek is al 10.000 jaar een leeg, door de wind geteisterd, drooggevallen meer. Behalve gedurende één week aan het eind van elke zomer, wanneer er een tijdelijke stad verrijst op de dorre klei. 

Het is het wonderlijke en surrealistische decor van het Burning Man Festival. In de verzengende hitte en het verblindende stof staat deze happening voor verschillende mensen voor heel verschillende dingen: het is een tijdelijke samenleving, spiritueel avontuur, podium voor optredens, woestijnparty, sociaal experiment... Maar het is ook de plek van een van de meest bijzondere vormen van openluchtkunst: een mechanische vuurspuwende octopus, een houten tempel van 15 meter hoog en de titeldrager in eigen persoon: een mensvormig frame dat aan het eind van het festival in brand wordt gestoken. 

Dit boek toont 16 jaar Burning Man-kunst aan de hand van tekst en beeld van schrijver-fotograaf NK Guy. Zijn schitterende foto’s geven de tijdelijke, gemeenschappelijke installaties en happenings in de woestijn weer, die om maar één duidelijke reden bestaan: iemand voelde de behoefte iets uit te drukken. Het resultaat is een collectieve uiting die ego, commercie en mainstream cultuur verre overstijgt: het is een van de puurste en vrijste expressieplekken van onze tijd. 

NK Guy
Hardcover with fold-outs, 26 x 34 cm, 280 pages
ISBN 978-3-8365-2339-4
Taal: English, French, German

UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR!

 

 

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed