Arts & Architecture 1945-49 Taschen


Terwijl anderen nog bij de achterdeur van het modernisme stonden, duwde John Entenza de voordeur al ver open...

Artikelnummer: 9783836551021
Terwijl anderen nog bij de achterdeur van het modernisme stonden, duwde John Entenza de voordeur al ver open. De charismatische redacteur van Arts & Architecture en initiator van het Case Study House Program was van essentieel belang voor de wereldwijde bekendheid van de Amerikaanse architectuur en modern Amerikaans design. In de decennia na de Tweede Wereldoorlog ging A&A niet alleen in op architectuur, maar ook op kunst, muziek en politiek, en dat in helderde, gewaagde en spannende reportages.

Dankzij John Entenza, die twee decennia aan het hoofd stond van dit tijdschrift, bracht dit project een tijdschrift voort dat een hele nieuwe norm bepaalde. 
A&Aschreef over de grote architecten van die tijd, inclusief Richard Neutra, Rudolph Schindler, Eero Saarinen, Craig Ellwood, John Lautner, Charles & Ray Eames en Pierre Koenig. Twee van de internationaal meest succesvolle Amerikaanse architecten, Frank Gehry en Richard Meier, werden hier voor het eerst geïntroduceerd. Aan het tijdschrift werden bijdragen geleverd door de fotografen Julius Shulman en Ezra Stoller, de auteurs Esther McCoy en Peter Yates en de omslagontwerpers Herbert Matter en Alvin Lustig.

Het complete facsimile van Arts & Architecture werd in 2008 door TASCHEN gepubliceerd als een gelimiteerde Collector’s Edition. In deze selectie worden alle omslagen en de hoogtepunten van de eerste vijf jaar van dit legendarische tijdschrift bij elkaar gebracht. Het is een indrukwekkend, contemporain document van de moderne Amerikaanse architectuur.

David F. Travers
978-3-8365-5102-1
gebonden, 576 pagina's
214 x 274 mm
Taal: Engels, Duits en Frans

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed