Baseball - Ballet in the dirt Taschen Limited Edition


Baseballfotografie van de jaren 60 en 70. Collector’s editie gelimiteerd tot 1.000 exemplaren wereldwijd, genummerd en gesigneerd door Neil Leifer...

Artikelnummer: 9783822822074
Baseballfotografie van de jaren 60 en 70. Collector’s editie gelimiteerd tot 1.000 exemplaren wereldwijd, genummerd en gesigneerd door Neil Leifer. De glorietijd van professioneel baseball waren de jaren 60 en 70. Editor Eric Kroll woonde vlak bij een stad met drie belangrijke league teams en groeide op met “the Giants” in the Polo Grounds, de New York Yankees in het Yankee Stadium en de Brooklyn Burns (Dodgers) in Ebbets Field. “Wat deed Willie Mays gisteren avond? En hoe ging het met the Duke? En de “golden boy, Mickey Mantle? Was dat een geweldige strike-out of niet?”

Deze hele sfeer werd door Neil Leifer, de beste sportfotograaf van zijn generatie, op film vastgelegd. Professioneel baseball van deze twee decennia is het eigendom van Neil. In 1960, op 17-jarige leeftijd ging hij al op de motor op weg en met zijn oog voor het beslissende moment maakte hij vele foto’s die hij al gauw verkocht aan Sports Illustrated, later werkte hij voor Life en nog later als staffotograaf van Time magazine. Deze geweldige collectie foto’s laat zien hoeveel toegang Neil had tot de spelers in het veld, in de dug-out en in de kleedkamer. Al het medelijden, de opgetogenheid, teleurstelling en feeststemming zijn te lezen op de gezichten van de spelers en de fans. Neil en zijn camera zaten nooit stil. Hij was erbij op de grote podia in Yankee Stadium, in het plafond van de Astrodome in Houston of in een helicopter ver daarboven.

Neil Leifer
978-3-8228-2207-4
gebonden, 299 pagina's
400 x 330 mm
Taal: Engels, Frans, Duits
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed