Christopher Wool Taschen Limited Edition


Recht in je gezicht, ontzettend eenvoudig en bedrieglijk eerlijk maakt het werk van Christopher Wool zo ‘very New York’...

Artikelnummer: 9783822808511
Recht in je gezicht, ontzettend eenvoudig en bedrieglijk eerlijk maakt het werk van Christopher Wool zo ‘very New York’. Alhoewel hij gedeeltelijk beïnvloed is door het abstracte expressionisme en pop art, overtreft en vernietigt hij deze genres compleet. Of het nu een op tekst gebaseerd schilderij is of een abstract met spray geschilderd stuk, zijn werk is meteen aantrekkelijk. Wool stelt de schilderkunst aan de kaak, zoals zo vele andere kunstenaars van zijn generatie, maar hij zorgt niet voor enig makkelijk antwoord. “The harder you look the harder you look”, zoals hij een van zijn schilderijen noemde, is een perfect voorbeeld hoe hij het klaarblijkelijke neerzet terwijl hij ons uitdaagt om dieper na te denken over wat voor de hand ligt.

Christopher Wool werd bekend midden jaren 80 door zijn geheel gepatroneerde kanten schilderijen gemaakt met rubberen rollers om decoratieve behangpatronen op muren te simuleren. Sinds 1990 is hij zijn schilderkwaliteiten gaan ontwikkelen door het gebruik van een bijna geheel zwart-witpalet, beginnend met abstracte lijnen getekend met een spray-pistool.

Een enorm uitgebreide en diepgaande monografie van Wool van bijna 500 pagina´s. Met essays en analyses door Glenn O´Brien, Jim Lewis, Ann Goldstein, Anne Pontégnie, Richard Hell en Eric Banks. Reproducties op groot formaat over alle fasen in zijn werk met uitgebreide teksten en productie- en installatiefoto´s (Polaroids) gemaakt door Wool zelf. Gelimiteerde editie van 1.000 exemplaren, elk genummerd en gesigneerd door de kunstenaar zelf.

Hans Werner Holzwarth (ed.)
978-3-8228-0851-1
gebonden, 402 pagina's
330 x 440 mm
Taal: Engels, Frans, Duits

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed