Domus 1950s Taschen


In deze frisse herdruk van alle uitgaven uit de jaren vijftig brengt het magazine visuele en intellectuele helderheid in een periode van naoorlogs optimisme...

Artikelnummer: 9783836556644
In 1928 door de grote Milanese architect en designer Gio Ponti begonnen als ‘levend dagboek’, is domus uitgegroeid tot ’s werelds meest invloedrijke magazine voor architectuur en design. Met stijl en grote nauwkeurigheid heeft het in een continue stroom verslag gedaan van grote thema’s en stijlstromingen in industrieel en product-, bouw- en interieurdesign. 

In deze frisse herdruk van alle uitgaven uit de jaren vijftig brengt het magazine visuele en intellectuele helderheid in een periode van naoorlogs optimisme. Terwijl de oorlog langzaam naar de achtergrond verschoof, zochten architectuur en design nieuwe vormen, materialen en toepassingen, en een internationale dialoog. 

domus schetste de tijdgeest met publicaties over Le Corbusiers ontwerp van het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, de Case Study Houses van Charles en Ray Eames, Richard Neutra in Californië en Oscar Niemeyer in Brazilië. Andere hoogtepunten waren de kantoorapparaten van Olivetti, meubels van Ray en Charles Eames, keramiek en verlichting van Ettore Sottsass en de Herman Miller Showroom van Alexander Girard in San Francisco. 

978-3-8365-5664-4
Taal: Engels, Duits en Frans
gebonden, 896 pagina's
140 x 195 mm

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed