East of the Sun and West of the Moon Kay Nielsen Taschen


East of the Sun and West of the Moon (Ten oosten van de zon, ten westen van de maan), voor het eerst gepubliceerd in 1914, wordt beschouwd als een juweeltje van art-nouveaudesign en wordt door zowel kunst- als boekverzamelaars bejubeld....

Artikelnummer: 9783836532297

East of the Sun and West of the Moon (Ten oosten van de zon, ten westen van de maan), voor het eerst gepubliceerd in 1914, wordt beschouwd als een juweeltje van art-nouveaudesign en wordt door zowel kunst- als boekverzamelaars bejubeld om de onovertroffen aquarellen van Kay Nielsen van geliefden die het lot niet gunstig gezind is, krijgers en magie in dit klassieke Noorse sprookje. Een gesigneerd exemplaar van het originele East of the Sun, West of the Moon werd in 2008 geveild voor het hoogste bedrag dat ooit werd betaald voor een geïllustreerd kinderboek. 

Deze reproductie honderd jaar na dato is zeer vakkundig uitgevoerd op basis van een deluxe eerste editie van Nielsens boek, de grootste nog bestaande serie van Nielsens werk, en dertien van zijn extreem zeldzame originele aquarellen. In totaal 51 illustraties, waarvan 25 in kleur, worden gedrukt in vijfkleurendruk, waaronder goud als kopie van het delicate bladgoud van het origineel. Deze herdruk bevat alle originele illustraties en het complete verhaal van East of the Sun and West of the Moon en presenteert het materiaal in een fris nieuw ontwerp met veel paginagrote illustraties en spreads om de verbluffende details en het ongelooflijke vakmanschap van de originele afbeeldingen te kunnen laten zien. Het boek bevat tevens twee speciale originele essays, geïllustreerd met tientallen zeldzame en niet eerder gepubliceerde afbeeldingen van Nielsen, waaronder een overzicht van de making-of van dit meesterwerk en een biografie van Kay Nielsens leven en werk. 

Hardcover in slipcase, with ribbon bookmark,
23 x 28,7 cm, 168 pages
ISBN 978-3-8365-3229-7
Edition: English 

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed