Harris-America Swings Art edition B Taschen


America Swings geeft een kijkje in een zelden getoonde kant van seksualiteit in de Verenigde Staten. Het onderwerp van Naomi Harris´ foto´s zijn niet de strakgetrokken lijven die gewoonlijk de hedendaagse erotica bevolken, maar gewone mensen met buit...

Artikelnummer: 9783836509077
America Swings geeft een kijkje in een zelden getoonde kant van seksualiteit in de Verenigde Staten. Het onderwerp van Naomi Harris´ foto´s zijn niet de strakgetrokken lijven die gewoonlijk de hedendaagse erotica bevolken, maar gewone mensen met buitengewone seksuele gewoontes.

Richard Prince ontdekte Naomi Harris in Taschens boek ‘The New Erotic Photography’ en raakte zo gefascineerd door haar foto´s van Amerikaanse swingers, dat hij op zoek is gegaan naar de 34-jarige fotografe om haar onder zijn hoede te nemen. Toen hij ontdekte dat Taschen haar onder contract had om het boek America Swings te maken, verzocht hij de inleiding te mogen schrijven, waarin hij onthult wat Naomi´s werk zo bijzonder maakt.
“Als ik naar een van je swinger foto´s kijk, denk ik voornamelijk aan jou buiten de foto, kijkend naar wat je aan het fotograferen bent. Half- of volledig naakt, terwijl je foto´s neemt van buren die sex met elkaar hebben”. Hij refereert hier aan de manier waarop Harris het vertrouwen wint van diegenen die ze wil fotograferen, door zich bij hen aan te sluiten en vaak alleen gekleed in schoenen en een tool belt te werken met haar camerabenodigdheden. Deze strategie werkte zo goed dat zij in staat was in 48 maanden 38 feesten te fotograferen die kriskras door de Verenigde Staten plaatsvonden. Van multi-orgastische leraressen tot biseksuele senioren en de Mandingo´s (een groep Afro-Amerikaanse mannen die blanke vrouwen ‘bedient’).

Zeer smaakvol gefotografeerd en verbazingwekkend sexy, volgens de woorden van Richard Prince: “een wereld zo fantastisch alternatief, die niet te huren of downloaden is en die in zijn vreugdevolle schaamteloosheid doet denken aan een seks-pretpark volgens J.G. Ballard”

Deze Art Editie verschijnt in een oplage van 100 genummerde exemplaren, die allemaal gesigneerd zijn door Naomi Harris en Richard Prince. Boek nr. 51 t/m 100 is vergezeld van de fotoprint ‘Broken Leg and Barbecue’.

Dian Hanson werd in 1951 geboren in Seattle. Ze maakte 25 jaar lang diverse mannentijdschriften, waaronder Puritan, Juggs en Leg Show, voor ze in 2001 TASCHENs sexy boekredacteur werd. Tot haar vele boeken voor TASCHEN behoren Vanessa del Rio: Fifty Years of Slightly Slutty Behavior, Tom of Finland XXL en The Big Butt Book. Ze woont in Los Angeles.

Diana Hanson
978-3-8365-0907-7
Taal: Engels
gebonden, 256 pagina's
370 x 290 mm

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed