Los Angeles-Portrait of a city Taschen


Dit fotografische eerbetoon aan de City of Angels laat voor het eerst de hele geschiedenis van de stad in foto´s zien...

Artikelnummer: 9783836502917
Dit fotografische eerbetoon aan de City of Angels laat voor het eerst de hele geschiedenis van de stad in foto´s zien, van de eerst bekende foto die in Los Angeles is gemaakt tot haar meest recente uitgebreide vergezichten. De culturele, politieke, industriële en sociologische geschiedenis wordt getoond door het werk van een groot aantal fotografen. Het boek laat de kritieke ontwikkelingen zien van de bloei van het vastgoed rond 1880 tot de ongecontroleerde stedelijke uitdijing aan het eind van de 20e eeuw.

Met meer dan 600 foto´s wordt getoond hoe de stad van een woestijnachtig onbewoonbaar gebied verrees tot een vruchtbaar paradijs door ter beschikking gesteld water. Aangrijpende gebeurtenissen, bekend over de hele wereld, met name twee Olympische Spelen, de moord op Bobby Kennedy en de Rodney King rellen, onthullen een stad met vele dimensies. De entertainmenthoofdstad van de wereld, Hollywood, wordt getoond met haar beroemdheden naast bekende persoonlijkheden, architecten, kunstenaars en evenementen uit Los Angeles. Veel van de popculturele bewegingen die begonnen in Los Angeles, zoals surfen en gezonde voedingsgrillen, maar ook de notoire misdaden en criminelen van de stad worden getoond.
Fotografen die meewerkten aan deze uitgave zijn o.a. Julius Shulman, Henri Cartier-Bresson, William Claxton, Weegee en vele anderen. De foto´s afkomstig uit belangrijke historische archieven, musea, privé-collecties en universiteiten worden begeleid door teksten van de bekende historicus Kevin Starr uit Californië en de literatuurexpert David Ulin uit Los Angeles.

Jim Heimann
978-3-8365-0291-7
gebonden, 572 pagina's
250 x 340 mm
Taal: Engels, Frans, Duits

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed