Norman Mailer, Bert Stern Marilyn Monroe Art Edition B


Dit zijn eigenlijk twee boeken. Het is een biografie en het is ook een picturaal retroperspectief van een actrice wier grootste liefdesaffaire mogelijkerwijs...

Artikelnummer: 9783836535373

Dit zijn eigenlijk twee boeken. Het is een biografie en het is ook een picturaal retroperspectief van een actrice wier grootste liefdesaffaire mogelijkerwijs met de camera was.” Norman Mailer schreef deze woorden in zijn biografie uit 1973: Marilyn.

Nu heeft TASCHEN Mailers originele tekst met Bert Sterns foto´s van de legendarische Last Sitting verenigd - algemeen beschouwd als de intiemste foto´s die ooit van Monroe zijn gemaakt - om een gepast eerbetoon te creëren voor de vrouw die, ten tijde van haar dood in 1962, ´s werelds beroemdste was, een symbool van glamour en erotiek voor een hele generatie. Maar hoewel ze gevierd en aanbeden werd door haar publiek, haar privé-leven was dat van een verdwaald klein meisje, dat wanhopig liefde en bescherming zocht. Mailers Marilyn is prachtig, tragisch en complex. Zoals Mailer terugkijkt op haar leven - van haar sombere kinderjaren, de soms smakeloze vroege jaren, het superster zijn, haar schommelende romantische leven, door naar de mysterieuze omstandigheden van haar dood - treedt ze naar voren als een symbool van het bizarre decennium waarin ze heerste als Hollywoods grootste vrouwelijke ster.

Mailers meesterlijke tekst wordt perfect aangevuld door Bert Sterns indringende foto´s van een 36 jaar oude Marilyn voor Vogue, slechts enkele weken voor haar dood. Genomen over een periode van drie dagen, had Marilyn zich nog nooit zo dicht laten benaderen - noch zag ze er zo adembenemend mooi uit. In deze gedurfde samenstelling van literair klassieke en legendarische portretzitting, heffen Mailer en Stern de sluier van verwarring op rond Monroe - de vrouw, de ster, het sekssymbool - en bieden grondig inzicht in een iconisch figuur waarvan de ware persoonlijkheid zelfs vandaag de dag ongrijpbaar en raadselachtig blijft.

Hardcover, clamshell box,
includes a signed pigment print, 
36.5 x 44 cm, 278 pages, 

This Art Edition of 125 numbered copies (No. 125-250), each signed by Bert Stern, comes with the pigment print on archival paper Contact Sheet, 1962, also signed by the photographer Stern. 

Art Edition ‘B’ — No. 125-250
Contact Sheet, 1962
30 x 40 cm (12 x 16 in.)
Frame not included

UITVERKOCHT - Definitief uitverkocht

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed