Piranesi (2 delen in cassette) Taschen


De grote architectonische kunstenaar en meestergraveur van de 18e eeuw. “Piranesi was net zo wild als Salvator Rosa...

Artikelnummer: 9783836531962
De grote architectonische kunstenaar en meestergraveur van de 18e eeuw. “Piranesi was net zo wild als Salvator Rosa, trots als Michelangelo en uitbundig als Rubens” - Horace Walpole.
Giovanni Battista Piranesi (1720-1778), een van de grootste architecten aller tijden en zeker de beroemdste kopergraveur van de 18e eeuw, is het meest bekend om zijn indrukwekkende originele serie etsen van gecompliceerde en megalomane gevangenissen, Carceri d´Invenzione.

In zijn eigen tijd werd hij het meest geroemd om zijn Vedute, 137 etsen van het oude en moderne Rome. Deze opzienbarende en dramatische clair-obscur beelden, doordrenkt met Piranesi´s romantische gevoel voor archeologische ruïnes, waren zo bekend dat zij nog generaties later het mentale beeld van Rome vormden. Inderdaad kon men zeggen dat Piranesi een hele stijl van de hedendaagse architectuur heeft geschapen alsook een bredere visualisatie van de Oudheid zelf. In onze tijd heeft hij direct invloed gehad op schrijvers zoals Borges en Kafka en op filmmakers zoals Terry Gilliam en Peter Greenaway. Iedereen die zich verdiept in de etsen van Piranesi wordt geconfronteerd met de reële nachtmerrie van het menselijk bestaan en haar oneindige mysteries.

Luigi Ficacci
978-3-8365-3196-2
gebonden, 1176 pagina's
254 x 315 mm
Taal: Engels, Frans, Duits

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed