Rheims & Bramly - Rose c'est Paris Art Ed. B Taschen


Fotografe Bettina Reims en kunstenaar Serge Bramly brengen de lichtstad op een compleet nieuwe manier: dit is het Parijs van surrealistische visies, verwarde identiteiten, artistieke geesten, ongeziene manipulatie, obsessie, fetisj en brandend verlan...

Artikelnummer: 9783836522106

C´est Paris van Bettina Reims en Serge Bramly is zowel een fotografische monografie als een beeldenlange film op DVD. Fotografe Bettina Reims en kunstenaar Serge Bramly brengen de lichtstad op een compleet nieuwe manier: dit is het Parijs van surrealistische visies, verwarde identiteiten, artistieke geesten, ongeziene manipulatie, obsessie, fetisj en brandend verlangen.

Dit betoverende werk is het kronkelige verhaal van twee tweelingzusters, alleen bekend als B en R en een derde principaal, de stad zelf. Wanneer R teruggaat naar hun appartement en erachter komt dat B na een wilde worsteling is gekidnapped, ontvouwt zich een droomachtig detective-verhaal in zwart-wit op de straten, in café´s en cabarets, kruidenierswinkels en musea, verlaten fabrieken en grote hotels in Parijs. Zelfs dit denkbeeldige plot is ondergedompeld in lagen van echo, referentie en ode aan kunstenaars zoals Rene Magritte, Marcel Duchamp, Salvador Dali en Man Ray en fotografen zoals Lee Miller, Helmut Newton, Larry Clark, Henri Lartigue, Guy Bourdin en Jeanloup Sieff.

C'est Paris is meteen toegankelijk als een visuele behandeling, als een verfrissend origineel erotisch werk en een ode aan Parijs dat alle gebruikelijke clichés aan de kant zet. Dit werk blijft ongelooflijk mysterieus zoals de stad Parijs zelf, ze kan nooit geheel worden gedefinieerd of verklaard, alleen steeds opnieuw worden ervaren.

Luxueus XL-formaat in een gelimiteerde editie van 100 genummerde exemplaren, met een gesigneerde en genummerd kunstwerk. 

Bettina Rheims & Serge Bramly
978-3-8365-2210-6
Engels, Frans, Duits
cassette, 336 pagina's
290 x 405 mm

 

Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed