Steve Schapiro - Taxi Driver Art edit. B Taschen


Toen Taxi Driver in 1976 uitkwam werd de film gehekeld door het merendeel van de pers. Time magazine bijvoobeeld, bejammerde zijn ‘extreem deprimerende realisme’. Toch werd Scorsese’s Taxi Driver lang gezien als een mijlpaal en werd de rol van Robert...

Artikelnummer: 9783836524964
“De Niro is makkelijk op het doek, maar daarbuiten is hij verlegen als hij gefotografeerd wordt en had hij altijd een stomme glimlach.” Desalniettemin, heeft Shapiro’s fotografie deze jonge acteur onsterfelijk gemaakt in een van zijn beste en krachtigste rollen. In dit boek staan honderden beelden uit het Taxi Driver-archief van Shapiro waarvan 95 procent nog nooit gepubliceerd is. 

Toen Taxi Driver in 1976 uitkwam werd de film gehekeld door het merendeel van de pers. Time magazine bijvoobeeld, bejammerde zijn ‘extreem deprimerende realisme’. Toch werd Scorsese’s Taxi Driver lang gezien als een mijlpaal en werd de rol van Robert De Niro, als een bijna psychotische eenzame gangster, erkend als één van de beste die ooit verfilmd was. Zelfs Time is hierop terug gekomen en heeft de film nu in haar lijst van 100 beste films staan. 

Art Edition met foto. 

Steve Schapiro / Paul Duncan (ed.)
978-3-8365-2496-4
Taal: Engels
cassette, 328 pagina's
290 x 440 mm

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed