The Rise of David Bowie Taschen


In 1972 verschenen David Bowies vernieuwende album en alter ego The Rise and Fall of Ziggy Stardust, waarna de zacht sprekende Londenaar veranderde in een van ’s werelds grootste sterren...

Artikelnummer: 9783836549059
In 1972 verschenen David Bowies vernieuwende album en alter ego The Rise and Fall of Ziggy Stardust, waarna de zacht sprekende Londenaar veranderde in een van ’s werelds grootste sterren. Bowie was een nieuw soort superster, hij verlegde grenzen muzikaal, theatraal en seksueel. Zijn optredens waren echte shows met enorme decors op het podium en extravagante kostuums. Vele malen excentrieker dan de traditionele rockconcerten uit die tijd. Een van de hoofdgetuigen van deze rocktrip was fotograaf Mick Rock, mede-Londenaar die het zowel artistiek als persoonlijk enorm goed kon vinden met Bowie en algauw deel ging uitmaken van Bowies inner circle.

In de tijd dat Bowie nog niet zwaar afgeschermd werd – dat werd later wel anders – kon Rock hem nog vrijelijk fotograferen. Van 1972 tot 1974 was hij Bowies officiële fotograaf en schoot hij onvermoeibaar on- en off-stage plaatjes van de androgyne ster, waaronder een aantal formele en informele portretten voor de pers, albumhoezen en posters.

Deze indrukwekkende gelimiteerde foto-editie bevat duizenden foto’s van Rock, waarvan vele hier voor het eerst gepubliceerd. Van spectaculaire stageshots tot intieme backstageportretten, het laat de vele kanten van Bowie zien: gereserveerd en tegelijk benaderbaar, speels en serieus, open en oprecht maar ook geforceerd en gekunsteld. 

Limited Collector’s Edition van 1572 exemplaren, alle gesigneerd door David Bowie en fotograaf Mick Rock.

Reuel Golden
978-3-8365-4905-9
Taal: Engels, Duits en Frans
gebonden in box, 272 pagina's
312 x 440 mm

SOLD OUT - UITVERKOCHT - NIET MEER LEVERBAAR!


 

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed