Walton Ford: Pancha Tantra Taschen Limited Edition


De aquarellen van dieren van Walton Ford zouden kunnen worden aangezien voor 19e eeuwse wetenschappelijke natuurillustraties of Britse koloniale schilderijen...

Artikelnummer: 9783822843864
De aquarellen van dieren van Walton Ford zouden kunnen worden aangezien voor 19e eeuwse wetenschappelijke natuurillustraties of Britse koloniale schilderijen. Maar dat zijn het niet. In ieder werk van Ford gebeurt iets vreemds en meestal iets sinisters, of het nu een wilde kalkoen is die een kleine papegaai verplettert met zijn klauw, een verzameling apen die een keurig gedekte dinertafel totaal verwoesten of een Amerikaanse bizon omringd door een stel bloedende witte wolven ... in het midden van een keurige Franse tuin.

Voor het eerst verzameld in één boek, ontleent dit dierenboek van Ford haar naam aan een van de teksten waarnaar hij vaak verwijst in zijn werk: The Pancha Tantra, het antieke Indiase boek met dierenfabels verzameld van de 3e tot de 5e eeuw v. Christus, dat wordt beschouwd als de voorloper van de fabels van Aesop.

Deze luxe uitgave, vol met kleurenreproducties, inclusief 16 uitklappagina´s en ontelbare details, is de eerste diepgaande studie van het oeuvre van Walton Ford dat ooit is gemaakt. Het boek bevat ook een complete professionele biografie en belangrijke passages uit de tekstbronnen voor de schilderijen, van Vietnamese volksverhalen en de brieven van Benjamin Franklin tot de autobiografie van Benvenuto Cellini en de ornitologische biografie van John James Audubon.

Bijzonderheden:

– gelimiteerde editie van 1.500 exemplaren, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar
– met goud bekleed omslag en lederen rug

Bill Bufford
978-3-8228-4386-4
gebonden, 350 pagina's
370 x 500 mm
Taal: Engels, Frans, Duits

 
Geen reviews gevonden...
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media
Powered by Lightspeed